Gule diamanter

20/04/2020

Diamanter forekommer i alle regnbuens farver og gul er ikke en undtagelse. Disse farvede diamanter kaldes med fagsprog ”Fancy farvede diamanter”.

Gule fancy farvede diamanter, altså hvor farven er dyb og gennemtrængende, er meget anerkendte. Den gule farve i diamanter forekommer ved tilstedeværelsen af grundstoffet nitrogen, men den gule farve kan også opstå ved en fejl i kulstofatomerne, som det er set i Argyle minen i Australien. Intense gule diamanter er oftest dyrere end de hvide diamanter, i modsætning til røde og blå naturfarvede diamanter. 

Gule diamanter er gennem det seneste årti blevet mere og mere moderne, og ses ofte båret i modeverden og af kendisser. Ved Oscar-uddelingen i 2019 blev verdens største gule diamant båret af popstjernen Lady Gaga. Denne unikke gule diamant har sin oprindelse fra den Sydafrikanske Kimberly-mine i 1877, og har en vægt på 128,65 carat. Ædelstenen vejede hele 287 carat, da den blev opdaget i minen, men Tiffanys chefgemologist, Dr. George Frederick Kunz, valgte at slibe stenen ned til dens nuværende størrelse. Diamanten er fastsat med 82 facetter, hvor en almindelig diamant med brilliantsleb har 58 facetter. Smykket blev i 1972 sat til salg i 24 timer til en pris svarende til 200 millioner danske kroner, men ingen var tilsyneladende klar til at investere netop der.   

Har du spørgsmål eller forespørgsler i forhold til de farvede diamanter eller andre ædelsten, så tag endelig kontakt til os. Er du på udkig efter smykker, kan du se vores udvalg af tennisarmbåndvielsesringe og forlovelsesringe her.

 

De bedste hilsner

ToftJessen