Investeringsdiamanter


Langt de fleste diamanter bliver opkøbt til et smykkeformål, men diamanter er ikke kun smukke at se på, de er faktisk også en yderst fornuftig investering. En investering der både giver et stabilt, og ofte højt, afkast samt en lav risiko.

 

Der er flere ting, der gør diamanter til en fornuftig investering. Blandt andet kan det nævnes, at der modsat investering i aktier, obligationer og ejendomsinvestering, er tale om en historisk stabilitet. De sidste 10-20 år er diamanter steget kontinuerligt med et fast og sammenligneligt afkast indenfor de forskellige kategorier hvert år.

Modsat de traditionelle investeringer (e.g. aktier og obligationer) får du i en diamant en fysisk vare, som du selv har kontrol over. Du kan vælge at have den liggende i en bankboks, siddende i et smykke, eller noget helt tredje. Den fylder ikke meget, men kan besidde en værdi på mange millioner kroner - en værdi som desuden er den samme i hele verden! Et sidste argument for at investere i diamanter er, at diamanter er universets hårdeste naturlige materiale, hvilket siges bedst med udtrykket “diamonds are forever”.

 

Går du på nuværende tidspunkt og overvejer at investere i en diamant, så er det et godt tidspunkt at gøre det på. Der er og vil i de kommende år opstå et ‘gap’ mellem udbud og efterspørgsel, da verdens minedrift vil blive nedjusteret. Hermed vil udbuddet af investeringsdiamanter falde, mens efterspørgslen fortsat vil stige. Dette vil sandsynligvis medføre, at investeringsdiamanterne vil opleve en stor værdiforøgelse i de kommende år som vi ligeledes har set i 2020 og 2021.

Et godt råd inden du investerer i diamanter, er at sætte sig ind i

De 4 C’er, som diamanterne bliver vurderet ud fra: Carat, Colour, Cut og Clarity.

 

Når vi snakker diamanter til investering, så opdeles de i disse tre kategorier:

  • Farvede diamanter
  • Farveløse diamanter
  • “Bread&Butter” diamanter

 

De farvede diamanter er en knap ressource, hvilket gør dem ekstrem værdifulde. Nye forekomster af de farvede diamanter bliver markant mindre, og af den grund bliver priserne konstant presset. Det kræver stor kapital at investere i disse diamanter, men for de heldige og dygtige investorer, der har opkøbt fancy farvede diamanter til deres porteføljer, har investeringen været yderst lukrativ. 

 

De farveløse diamanter dækker over diamanter i høj kvalitet, herunder fejlfrie og helt hvide.

Disse diamanter er yderst sjældne, hvilket har givet et højt og stabilt afkast igennem de sidste 30 år. Senest i 2021 steg disse med 30,5 procent og vi forventer, at stigningerne vil foresætte. 

 

Diamanter indenfor Bread&Butter kategorien, er yderst attraktive som smykkediamanter men kan også bruges til investering. Kvaliteten er ikke på niveau med de helt farveløse diamanter, men er dog stadig af høj og netop disse diamanter sælges i store mængder til forlovelser, bryllupper og større gaver, hvilket er med til at øge efterspørgslen og dermed en stigende pris i forbindelse med det lavere udbud.

ToftJessen samarbejder direkte med miner og sliberier i Afrika, og kan derfor tilbyde konkurrencedygtige priser på både farvede og farveløse diamanter. Vi kan skabe betingelserne for en realistisk investering med stort potentiale for vores kunder. Skulle investering i diamanter have interesse, anbefaler vi et møde enten via telefon eller personligt for at kunne gennemgå investeringsmulighederne bedst muligt. Kontakt os for mere information.

 

 
De bedste hilsner

ToftJessen