Hvordan opstår diamanter | How does diamonds evolve

En diamant dannes i en periode på millioner af år under jordens overflade. Men hvordan opstår diamanter?

Ned til 250 kilometer under jordens overflade bliver grundstoffet kul udsat for både høj varme, samt et højt tryk. Gennem mange, mange år dannes diamanter af dette tryk til et hårdt materiale, som kommer i mange forskellige variationer. En diamant er det hårdeste materiale, der findes, hvilket også gør det brugbart til mange ting, heriblandt til smykker.

Når diamanter er blevet dannet, bevæger de sig op til jordens overflade via jordskorpen. Diamanternes kvalitet kan variere meget. Industridiamanter har oftest mange indeslutninger og er mørke i deres farve, hvilket nedsætter deres værdi. Disse diamanter bliver brugt til industri og maskiner. De bruges blandt andet også som diamantstøv til at slibe andre diamanter med. Diamanter, som kun har få indeslutninger og er hvide i farven bliver slebet til og brugt til smykker.

Diamanter findes også i mange forskellige farver, hvor de mest normale smykkediamanter er gennemsigtige eller hvide. Nogle diamanter får deres farve, da de har et varierende stof indlejret i sig fra starten af. Disse diamanter kaldes Fancy Diamonds og kan blandt andet være pink, røde og blå. Farvede diamanter er nogle af de dyreste i verden, da de er meget sjældne.

Det er generelt ikke nemt at finde diamanter. Det kræver et større arbejde, store maskiner og mange andre ressourcer. Derfor er det oftest kun få firmaer, som indsamler diamanter.

 

Se alle vores diamanter | Se alle vores diamantsmykker