Hvordan renser man diamanter og diamantsmykker | How to clean a diamond and diamond jewelry

Diamanter er modtagelige over for fedt og snavs. Derfor er det en god idé at rense sine diamantsmykker jævnligt, da der ved dagligt brug vil sætte sig snavs og fedt på diamanterne. Det kan eksempelvis være rester fra håndlotion og hårprodukter. Snavs og fedt vil hindre lyset i at finde vej ind i diamanten, og derved vil diamanten ikke opnå sin optimale brillans og skønhed.

Derfor får du her en guide til, hvordan du let og hurtigt kan rense dine diamantsmykker. Alt du skal bruge til rengøring af diamanter er:

  • En lille skål
  • Opvaskemiddel
  • En blød tandbørste
  • En blød klud

Sådan renser du dine diamantsmykker:

  1. Opløs en smule opvaskemiddel i en skål med lunt vand.
  2. Lad smykket ligge i opløsningen i ca. 30 minutter.
  3. Børst og rens forsigtigt diamantsmykket med en blød tandbørste – pas på ikke at ridse det ædelmetal, som diamanten er sat fast på/sidder i.
  4. Skyld diamantsmykket under rindende vand.
  5. Dup diamantsmykket tørt med en blød klud.

Det er fedtet, der sætter sig på diamanten, som binder snavset til diamanten. Eftersom opvaskemiddel er fedtopløsende, vil brug af dette kunne rengøre de fleste diamantsmykker.

Ønsker du at få professionel hjælp til rensingen, renoveringen og eller poleringen af dine smykker så de fremstår som nye, hjælper vores faglærte og erfaren guldsmed gerne med dette til en fordelagtigt pris (Læs mere og find pris for renovering her)Rensningen bliver foretaget med ultralyd, hvilket gør at smykket bliver rengjort selv i små, normalt utilgængelige, kroge. Ultralyd frigører desuden smykkerne for fedt og snavs. 

 
God fornøjelse med at rense dine diamanter!

Se alle vores diamanter | Se alle vores diamantsmykker