Hvad koster diamanter?

Hvad koster diamanter, og hvordan vurderes prisen? Fire forhold bestemmer værdien af en diamant: Vægt, renhed, farve og slibning. De tre første faktorer er naturbestemte, mens slibningen afhænger af den professionelle diamantsliber. Vægten af en diamant måles i 'carat' (som ikke må forveksles med 'karat', der anvendes til at angive gulds renhed), hvor en carat svarer til 0.20 gram. Hvad koster en carat så? Ja, dette afhænger af diamantens renhed. Selv en lille diamant er kostbar, hvis den er meget ren. Se vores priser her eller ring til os for mere information. 

Hvor meget sælges diamanter for? Alle diamanter er dyre, selv de små, forstået på den måde, at diamanter nu engang er et meget eftertragtet mineral. Dyrest er de største og reneste smykke-diamanter, men også industri-diamanter har en høj pris, fordi de har så stort potentiale for anvendelse. Generelt set er de dyreste smykke-diamanter dem, der vejer mest og har størst renhed, men også særligt sjældne diamanter med usædvanlige farver som lyserød, eller endda gule diamanter, har en høj pris.

Den hidtil største diamant, der er fundet, kommer fra en mine i Sydafrika. Denne diamant kaldes for Cullinan og er på 3.106 carat, altså en vægt på godt 600 g. 

Verdens dyreste diamant hedder "Pink Star" og blev solgt i 2017 for svimlende 495.000.000 millioner danske kroner. Denne pris slog den tidligere rekord ved salget af "Oppenheimer Blue" diamanten med næsten 100.000.000 millioner danske kroner. 


Se alle vores diamanter | Se alle vores diamantsmykker