Den perfekte morgengave

22/03/2019

At give en morgengave er en ældgammel tradition, der dengang havde en ret praktisk funktion. Morgengaven var en gave, brudgommen gav sig brud, som skulle være noget værdifuldt. Dengang kunne gaven være en sum penge, noget jord eller et hus. Morgengaven skulle have den funktion, at hvis der skulle ske hendes mand noget, så skulle hun være sikret økonomisk. Førhen havde kvinden nemlig ikke ret til mandens ejendele, hvis der skulle ske ham noget, selvom de var blevet gift.

En morgengave i dag består ofte af et smykke til bruden, og fungerer mere som en kærlighedsgave. Det er endda blevet mere almindeligt, at kvinden også giver manden en gave såsom manchetknapper, et ur eller noget helt tredje.

 

Hvornår gives en morgengave?

En morgengave gives som udgangspunkt dagen efter brylluppet. Det fantastiske ved en morgengave er, at det er den første gave, man får af sine nye mand eller kone. Gaven symboliserer den kærlighed, man har til hinanden og den rejse man bevæger sig ud på sammen.  

 

Hvad kunne en morgengave være?

Man vil altid gerne give den helt perfekte gave til sin ægtefælle. Derfor har vi samlet nogle forslag til, hvad du kan give din mand eller kone i morgengave.

Et smykke er en fantastisk gave at give sin nye kone og er blandt de mest populære ting at forære om morgenen derpå. Et smykke er som et minde, man kan bære hver dag, og når det bliver givet første dag som ægtefolk, er det er en ting, hun altid vil tænke lykkeligt tilbage på. Hvilket smykke man ønsker at give, er altid et personligt valg. Det er ofte en god ide at vælge gaven, så den matcher til hendes andre smykker og selvfølgelig hendes stil. Det kunne muligvis være et sæt diamantørestikker, der matcher hendes forlovelsesring, et diamantvedhæng eller et tennisarmbånd, som findes i et væld af størrelser og prisklasser. 

Til manden kunne en rigtig god gave være manchetknapper, der matcher hans jakkesæt. Andre bud på et smykke kunne være en halskæde eller en signetring, som er noget han vil kunne bære altid. Morgengaven til ham vil fungere som et lykkeligt minde om jeres bryllupsdag og de mange gode minder, der har fulgt med.

Husk gerne at vi altid tilbyder indgravering i de fleste smykker, så det bliver endnu mere personligt.

Sidder du med ideer til et smykke, du godt kunne tænke dig, er det muligt at designe dit eget smykke hos os. Kontakt os endelig på mail eller telefon, hvis du har nogle spørgsmål. Er du på udkig efter smykker, kan du se vores udvalg af tennisarmbåndvielsesringe og forlovelsesringe her.