Oversigt over bryllupsdage

25/08/2021

Oversigt over bryllupsdage - Hvad hedder de, og hvad skal man give i gave?

Der er i dag titler til de fleste bryllupsdage. Fra de første 0 - 25 år findes der en titel på hver bryllupsdag. Herefter er der en titel hvert femte år, der forløber sig helt op til 90 års bryllupsdagen, som bærer titlen "Granitbryllup".

 

KÆRLIGHEDEN LÆNGE LEVE!

Det er ikke alle, der fejrer hver bryllupsdag, men det er dog en god anledning til at forkæle sin ægtefælle og dermed hylde kærligheden.

Herunder kan du se de forskellige bryllupsdage, hvorefter vi kommer med et forslag til den perfekte gave til anledningen.


BRYLLUPSDAGE

1 år: Papirbryllup 

2 år: Bomuldsbryllup 

3 år: Læderbryllup 

4 år: Blomsterbryllup 

5 år: Træbryllup 

6 år: Sukkerbryllup 

7 år: Uldbryllup 

8 år: Bronzebryllup 

9 år: Pilbryllup/stråbryllup 

10 år: Tinbryllup 

11 år: Stålbryllup 

12 år: Silkebryllup 

12,5 år: Kobberbryllup 

13 år: Kniplingsbryllup 

14 år: Elfenbensbryllup 

15 år: Krystalbryllup 

16 år: Månebryllup 

17 år: Ametystbryllup 

18 år: Margueritbryllup 

19 år: Granatbryllup 

20 år: Porcelænsbryllup 

21 år: Turkisbryllup 

22 år: Alliancebryllup 

23 år: Tulipanbryllup 

24 år: Karatbryllup 

25 år: Sølvbryllup 

30 år: Perlebryllup 

35 år: Koralbryllup 

40 år: Rubinbryllup 

45 år: Safirbryllup 

50 år: Guldbryllup 

55 år: Smaragdbryllup 

60 år: Diamantbryllup 

65 år: Krondiamantbryllup 

70 år: Jernbryllup 

75 år: Kronjuvelbryllup

80 år: Egebryllup 

90 år: Granitbryllup 


Der er mange måder at fejre bryllupsdagen på. Nogle tager ud og spiser en dejlig middag på deres yndlings restaurant, andre laver en lækker og romantisk middag hjemme, mens nogle slet ikke fejrer det.

Mange giver gaver, som læner sig op af titlen på bryllupsdagen. Fx ved Bomuldsbryllupsdagen, gives der eksempelvis en bomulds t-shirt, en æske sødt til Sukkerbryllupsdagen og Blomsterbryllupsdagen hvor der naturligvis gives blomster osv.
Dog er der en tradition for, at man på Papirbryllupsdagen spiser toppen af bryllupskagen, såfremt denne er gemt i fryseren fra brylluppet.

Vi kommer herunder med nogle gaveforslag fra ToftJessen’s sortiment, til hvis man ønsker at gå all-in på forkælelse.

GÅ ALL-IN  

Gaveidéer fra ToftJessen:

HALSKÆDE Forkæl din ægtefælle med en af vores smukkeste halskæder i guld eller hvidguld. Alle vores halskæder kan bruges af både mænd og kvinder.
TIP: Du kan vælge at give halskæden med et vedhæng, eller eventuelt vente med at give et vedhæng til næste bryllupsdag.

RING En ring er altid en sikker vinder, og hos ToftJessen har vi et stort udvalg af elegante og tidløse ringe, men også ekstravagante og unikke ringe, der skiller sig ud. Har du lyst til at designe din egen, personliggjorte ring, er dette også en mulighed. Du skal blot booke en tid på vores hjemmeside, hvorefter vi sammen finder den perfekte løsning til netop dén ring, du har i tankerne. Du kan se vores udvalg af allianceringe og solitairering her.

SELECTION 1 RING Vores smukke Selection ring med 1-3 diamanter. Ved denne ring, har du muligheden for løbende at forkæle konen med en lille diamant, som altså kan sættes i ringen. 

ØRESTIKKER Ørestikker vil være det helt essentielle gaveforslag til kvinden, der sætter pris på den minimalistiske stil. Som nogle af de eneste i branchen, designer vi selv vores diamant ørestikker, hvor vi har fokus på et minimalistisk design, der fremhæver de smukke diamanter samt det enkle udtryk. 

ØRERINGE Forkæl konen med et sæt af vores elegante og yderst smukke øreringe. Vi kan tilbyde alt lige fra det enkle til det lidt mere ekstravagante udtryk. Hos ToftJessen finder du et bredt udvalg af øreringe i forskellige størrelser.

DIAMANT ARMBÅND Diamant armbåndet er den smukkeste gave, når det skal være helt særligt. Desuden kan armbåndet pifte ethvert outfit op. Hos ToftJessen er vi specialister i diamant armbånd, og hjælper gerne med at finde det helt rigtige armbånd til din kone. Vi har også et stort udvalg af tennisarmbånd med diamanter.

LILLE DIAMANT TIL EKSISTERENDE SMYKKE Giv en gave som består af en lille diamant, som kan sættes i et allerede eksisterende smykke. Vi laver diamanter i et væld af forskellige slibeformer samt i topkvalitet.  

VEDHÆNG Vedhæng til halskæde eller armbånd. Vi tilbyder både klassiske vedhæng med perler og diamanter samt søde hjerte vedhæng med en diamant i størrelsen du ønsker. Ydermere har du også muligheden for, at få en indgravering. Det kan fx være forbogstavet i navnet, en dato el.lign.
Vi bruger 14 karat guld eller hvidguld til vores vedhæng, som naturligvis kan kombineres med fine diamanter i forskellige størrelser, slibninger, farver samt klarheder.

DESIGN DIT EGET Hvis du har mod på det, har du hos ToftJessen muligheden for at designe dit helt eget, personliggjorte smykke til din ægtefælle. Har du en idé, skal du blot booke en tid hos os, hvorefter vi sammen drøfter dine idéer og laver smykket lige som du ønsker. 

GAVEKORT Forkæl din ægtefælle med et gavekort til ToftJessen, således din ægtefælle i den forbindelse selv kan vælge, hvad han/hun vil have.