Størrelsesguide til valg af halskæde til ham eller hende

27/11/2019

Hvad er vigtigt, når du skal vælge en halskæde? Hvilken længde passer til dig, eller den du skal give gaven til? Ændrer smykket udtryk i takt med bredden på kæden? Hvilket materiale er dit eller modtagerens foretrukne? Og hvad med design?

Der er ofte mange spørgsmål, som skal besvares, når man vælger et smykke, både til sig selv eller hvis man vil forkæle én af sine nærmeste. Vi hjælper i dette oplæg med at gøre processen lidt nemmere. 

 

Hvem er kæden til og hvad er den specielle lejlighed?

Det er vigtigt at tage højde for, hvem kæden er til for at finde det helt rigtige udtryk, der gør kæden kan blive så personlig som muligt, så den passer til modtagerens specifikke præferencer. 

 

Tag udgangspunkt i køn og alderen på modtageren af smykket og kombiner denne information med, hvad har modtageren ellers ejer af smykker. 

 

Leder du eksempelvis efter en barnedåbsgave, skal man ofte have med i overvejelserne at smykket først skal bruges senere i livet, her kan man fordelagtigt investere i et klassisk, men personligt udformet smykke, såsom en “Venezia” kæde med vores nyeste vedhæng “Letter” (HER), hvori barnets forbogstav er indgraveret (Læs mere om gaveidéer til specielle lejligheder her)

Er gaven til en konfirmation, studentergilde, en bryllupsdag eller en rund fødselsdag, kan det lette beslutningsprocessen at undersøge, hvilke smykker modtageren ejer i forvejen. Bruger personen kun guldsmykker, sølvsmykker eller et mix af de to? Er de med diamanter eller uden? Er de meget klassiske, elegante, fine og feminine i udtrykket eller er de mere robuste og af rå karakter? -  Vælg ud fra det allerede eksisterende grundlag, så er du sikker på din gave bliver et hit (Læs mere om gaveidéer til specielle lejligheder her). 

Skal julegaven i år være helt speciel til hende, så find en kæde eller et personligt vedhæng, som enten passer i længden med de andre hun har. En anden mulighed kan være en lidt kortere eller længere kæde, som kan bruges til mix n’ match med de andre hun har. Det er oftest svært, når det kommer til halskæder til en mand, derfor foreslår vi følgende kæder: Anker kæder (rund og facet) (HER) og Panser Facet (HER), i målet 60 centimeter. De fleste mænd vælger ligeledes en kæde, der er lidt bredere, men det afhænger naturligvis af hvilket udtryk man ønsker. 

 

Du har selvfølgelig mulighed for at prøve dig frem med forskellige designs i vores showroom. 

 

Kæden ændrer udtryk gennem længde og bredde

En enkel kæde uden eller med vedhæng eller yderligere design, findes i forskellige længder og bredder, og kan derfor skabe både elegante, feminine udtryk såvel som et mere råt udtryk. Den enkle halskæde har af den grund en tidsløshed og en multifunktion, da der kan påsættes forskellige vedhæng, eller den kan forblive simpel i sin form. 

 

Vores kæder er nøje udvalgt så de kan bruges med og uden vedhæng og derfor kan tilpasses øvrige smykker, tøj og lejligheden, den skal bæres til. Kæder til både hverdag og fest.

 

Den perfekte længde til halskæden 


Længden af en halskæde måles fra midt på nakken og ned mod brystet. Længden kan
dog variere fra person til person alt efter den specifikke kropsfigur og længde af overkrop.

 

Tag for eksempel en af vores bestseller længder til kvinder på 45 centimeter:
her måler hele kæden 45 centimeter og falder derfor 22,5 centimeter ned mod brystet
(Se illustrationen for de forskellige længder). 

 

Vores bestseller længder til kvinder er 42 centimeter og 45 centimeter og passer de fleste kvinder: en kædelængde som giver et fint look, hvor kæden former sig over kravebenene. 

 

Bestseller længderne til mænd måler 60 centimeter og falder derfor derfor 30 centimeter ned mod brystet, hvilket er vores anbefalet længde til mænd. 

 

Ønskes en kortere eller længere halskæde har vi længder fra 36 centimeter - 80 centimeter alt efter den bestemte kæde. 

 

Den helt rigtige bredde af halskæden - og materiale 

 

Valg af bredde hvis kæden specifikt skal bæres uden vedhæng: 

Kæderne Anker Rund, Anker Facet og Panser Facet er kæder som er fordelagtige såfremt man ikke ønsker et mindre vedhæng. Kæderne giver et flot udtryk uden vedhæng, uanset bredde. Kæderne har som udgangspunkt et mere råt udtryk, men kan styles med et større vedhæng, for at skabe et unikt smykke (Se billeder ovenfor). Disse kæder tager sig bedst ud med et vedhæng, såfremt kæden ikke er for bred, da den vil tage fokus fra vedhænget. Du vælger selv diameter og længde på dette produkt, hvilket giver dig muligheden for at få præcis den størrelse halskæde du ønsker. Dette gør ligeledes kæden velegnet til både mænd og kvinder.

 

Valg af bredde, hvis kæden skal bæres med et vedhæng:

Kæden skal passe i bredden til vedhængets størrelse. Et minimalistisk vedhæng komplimenteres ikke på bedste vis ved valg af for bred en kæde, da det ofte danner et underdimensioneret udtryk. Den tidsløse og elegante “Venezia” kæde, som kommer i både sølv, forgyldt sølv, hvidguld og 14 karat guld eller kæden Anker Rund, som kommer i sølv, forgyldt sølv, hvidguld og 14 karat guld, kan med fordel anvendes til brug af mere minimalistiske diamantvedhæng såsom "Tetra” eller vores nyeste vedhæng vores “Letter”. 

Skulle du stadig være i tvivl om den helt rigtige kæde så kontakt os endelig via sociale medier, hjemmeside eller på telefonnummeret +45 61686141.