Argyle Pink – verdens flotteste lyserøde diamanter

02/10/2019

Prisen på et produkt er oftest et udtryk for udbud og efterspørgsel, hvilket i høj grad også er tilfældet for de sjældne Argyle Pink diamonds! Der findes meget få lyserøde diamanter sammenlignet med antallet af f.eks. hvide diamanter, og prisen på de lyserøde diamanter er derfor markant højere!

De lyserøde skønheder er uhyre sjældne, og blot 0,02% af verdens årlige diamantproduktion består af lyserøde diamanter, hvoraf de fleste er sart lyserøde. Dette er ligeledes årsagen til, at de pink diamanter er særdeles velegnet til investering.

 

Hvad er Argyle Pink Diamonds? 

Diamanter fås i et væld af farver og farvenuancer og nogle af de mest sjældne i verden, er de eftertragtede ”Argyle pink diamonds” fra Argyle minen i Australien.

Minens lyserøde diamanter er, sammenlignet med lyserøde diamanter fra andre miner i verden, helt specielle, fordi farveintensiteten er betydeligt højere, og dermed mere eftertragtet. Mange andre lyserøde diamanter har en mere sart lyserød tone. Mineselskabet ”Rio Tinto”, som ejer Argyle minen, har formået at blive verdens førende navn inden for lyserøde diamanter, og har desuden skabt deres eget, og yderst respekterede, diamantklassificeringssystem.

I løbet af de sidste 40 år har minen produceret omkring 90% af verdens mest sjældne lyserøde diamanter. Grundet den høje efterspørgsel og det lave udbud er priserne på lyserøde diamanter steget markant de seneste år – dels fordi der findes så få af dem, og senest fordi minen spås til at lukke inden for 2 år.   

 

Hvordan vurderes pink diamanter? 

Argyle Pink Diamonds klassificeres efter nedenstående farveskala. De vurderes på intensiteten af farven og ikke i så høj grad på klarheden som farveløse diamanter.

De dyreste og mest sjældne er dem, der har farven ”Fancy Vivid Pink”, og er meget naturligt også dem, der er steget mest i værdi over de seneste år.

Kilde: https://www.australianpinkdiamonds.com.au/choosing-a-diamond/

 

Som nævnt er lyserøde diamanter yderst velegnet til investering – i særdeleshed Argyle Pink diamonds med høj farveintensitet. Overvejer du at investere i diamanter, kan du læse meget mere om netop det lige her, eller kontakte os for mere information. Er du på udkig efter smykker, har vi et stort udvalg af tennisarmbånd, forlovelsesringe og vielsesringe.