Blå diamanter

20/04/2020

Der findes mange forskellige farver indenfor diamanter, men de mest efterspurgte farver er pink og blå. Diamanter forekommer i alle regnbuens farver, herunder både gule, grønne og blå. I dette indlæg kan du blive en hel del klogere på, hvorfor særligt blå diamanter er så yderst særlige.

Generelt står farvede diamanter overfor et kommercielt gennembrud, og de sjældne blå diamanter er ingen undtagelse. Kun 0,02% af verdens diamanter er blå, hvilket gør dem særligt unikke og bemærkelsesværdige.

Den blå farve kommer til udtryk grundet rester af grundstoffet ”bor”, som stadig sidder i diamanten. Disse diamanter som indeholder bor, har oftest en blå undertone i sig, hvilket medvirker til at de fremstår mere matte end eksempelvis blå safirer. Diamanter i dybe, blå farver er mere sjældne end de lidt lysere blå diamanter, hvor koncentrationen af bor er mindre.

Siden midten af 00’erne er prisen på de blå diamanters steget med mere end 200 procent. Den dyreste blå diamant blev købt af Hong-Kong-milliardæren, Joseph Lau. Han gav diamanten navnet ”Blue Moon of Josephine Diamond” og forærede den til sin datter. Diamanten blev forhandlet gennem auktionsfirmaet Sotheby’s. Handlen er en af de største af sin slags på verdensplan, og slog dermed også den tidligere verdensrekord. Den blå diamant blev købt for 329 millioner kroner.

Denne handel er ligeså et eksempel på, at diamanter bliver anvendt som investeringsobjekter. Det ses gennem de seneste tre-fem år, at diamanter i højere grad end tidligere bliver opkøbt som investeringsobjekt, der som minimum holder værdien. Mange professionelle diamantforhandlere og privatpersoner benytter investeringen som livsforsikring resten af livet.

Har du spørgsmål eller forespørgsler i forhold til de farvede diamanter eller andre ædelsten, så tag endelig kontakt til os. Er du på udkig efter smykker, kan du se vores udvalg af tennisarmbåndvielsesringe og forlovelsesringe her.

De bedste hilsner

ToftJessen