Champagnefarvede diamanter

07/06/2019

Champagnefarvede diamanter findes i alle diamantminer, herunder Australien, Sibirien og Afrika. Den største mine, der udvinder champagnefarvede diamanter, er dog Argyle-Minen i Australien. Champagnefarvede diamanter har ofte været brugt i industrien, men interessen for de champagnefarvede diamanter har spredt sig med lynets hast, da smykkedesignere har fået øjnene op for, at de champagnefarvede diamanter, på grund af deres mørke og dybde, kan skabe et helt særligt dragende farvespil, der er et perfekt og spændende alternaiv til de hvide diamanter. 

Meget tyder på, at de champagnefarvede diamanter vil vinde endnu større indpas på smykkemarkedet i fremtiden, hvorfor flere investerer i de smukke sten. Farvede diamanter udgør dog kun 2% af alle diamanter, hvorfor prisen forventes at stige i takt med en stigende efterspørgsel.

Alle naturlig farvede diamanter får deres farve på grund af et givent elements tilstedeværelse i krystalstrukturen, som påvirker måden hvorpå lyset absorberes. De champagne farvede diamanter får deres brunlige farve, da de især indeholder en stor mængde nitrogen, som bliver fanget under diamantens dannelse i minen. Jo mere nitrogen der er i, jo dybere bliver intensiteten af den brune farve. Diamanterne bevæger sig fra lys champagne til en næsten cognacbrun farve.

Prisen på champagnefarvede diamanter afhænger af diamantens farve og nuance. De mørke og mere cognacfarvede diamanter sælges til den højeste pris, da de er mest sjældne, mens diamanterne med en lysere farve er mere almindelige, og derfor har et lavere prisniveau. Prisen på de champagnefarvede diamanter er generelt set lavere end på andre fancy-farvede diamanter såsom blå og pink. De champagnefarvede diamanter er desuden et overkommelig alternativ til de hvide diamanter, idet de ligger til ca. 40% af prisen for tilsvarende hvide diamanter.