Champagnedefarvede diamanter hitter

25/07/2017

De smukke champagnefarvede diamanter er netop nu et kæmpe hit, og derfor sætter vi i dette blogindlæg fokus på den hidtil oversete og lidt misforståede diamant.

Interessen for den champagnefarvede diamant er for nylig startet i New York, og har den senere tid spredt sig med lynets hast. Tendensen og efterspørgslen mærker vi også her hos ToftJessen, hvor flere og flere kunder viser interesse for de champagnefarvede diamantsmykker – Renée Toft Simonsen, der ligesom den champagnefarvede diamant fik sit karrieregennembrud i New York, har netop designet sin egen champagnefarvede diamantring fra ToftJessen - se denne via Instagram her. Noget tyder altså på, at de champagnefarvede diamanter er kommet for at blive…

Er de champagnefarvede diamanter mindre værdifulde?
Diamanter findes i alle regnbuens farver, og de naturligt farvede diamanter er blandt de mest sjældne og derfor mest kostbare diamanter i verden. Men hvis farvede diamanter er så værdifulde, hvordan kan det så være, at de champagnefarvede diamanter kan erhverves for en del færre penge end de andre diamanter - både de andre farvede (på nær de sorte) og de hvide?

Først og fremmeste hænger det sammen med tidens trends og markedets efterspørgsel på diamanterne. Og eftersom de champagnefarvede diamanter ikke har hittet på diamantmarkedet og i de trendsættende byer de senere år, er prisen på dem ikke steget på samme vis som tilfældet er med eksempelvis de hypede lyserøde diamanter.
Men ligesom det er tilfældet med alle andre diamanter, så afhænger prisen på en champagnefarvet diamant i sidste ende af de fire C’er (læs mere om de 4 C'er her). En champagnefarvet diamant med høj klarhed (clarity) kan derfor godt være mere værdifuld end en hvid diamant med lav klarhed.

De champagnefarvede diamanter er slet ikke så almindelige alligevel
Den champagnefarvet diamant er en misforstået diamant, der slet ikke er så almindelig alligevel. Af alle brunlige diamanter (herunder de champagnefarvede), der udvindes, er det sølle 5%, som egentlig er egnet til anvendelse i smykker. Det gør dem mere sjældne sammenlignet med antallet af hvide, smykkeegnet diamanter, som bliver udvundet. Man finder nemlig kun én brun diamant med høj klarhed for hver 10.000 hvide, hvilket vil sige, at den champagnefarvede diamant er ti tusind gange mere sjælden end en hvid diamant med samme klarhed.

Hvorfor hitter de så lige netop nu?
De champagnefarvede diamanter har dog den senere tid haft fuld fart frem på markedet, da efterspørgslen på dem er steget voldsomt. Efterspørgslen er kort og godt steget, fordi flere og flere smykkedesignere er vilde med at anvende diamanter i brune nuancer i deres smykker. De har nemlig fået øjnene op for, at de champagnefarvede diamanter, på grund af deres mørke varme og dybde, kan skabe et helt særligt og dragende farvespil.

Hvordan ser fremtiden ud for de champagnefarvede diamanter?
Meget tyder på, at de champagnefarvede diamanter i fremtiden vil vinde endnu stærkere frem på markedet, hvorfor også mange diamantinvestorer spekulerer i at investere i de champagnefarvede diamanter.

De champagnefarvede diamanter skaber et anderledes og helt unikt look, som vi hos ToftJessen i høj grad har fået øjnene op for. Derfor har vi netop tilføjet en række smykker med champagnefarvede diamanter til vores sortiment. Se eksempelvis her og her. Derudover kan vi levere samtlige af vores ringe og ørestikker med champagnefarvede diamanter. Og skulle du have særlige ønsker og idéer til et smykke med champagnefarvede diamanter, så husk endelig, at vi laver unikadesigns, så du helt selv kan være med til at designe netop dit drømmesmykke.

 

De bedste hilsner

ToftJessen