Diamantcertifikater

21/02/2020

Diamanter et den mest anerkendte og efterspurgte ædelsten i verden, hvorfor diamanter er yderst værdifulde. Diamanter beundres for deres skønhed, sjældenhed og enorme hårdhed. Når man erhverver sig en diamant, er købet ofte forbundet med tillid, grundet diamantens høje værdi. Derfor er det for mange vigtigt, at handlen føles sikker og her kan et diamantcertifikat give dig ro i maven.

Vigtigheden ved et certifikat:

Et certifikat er en klassificeringsrapport af diamanten og bør ikke forveksles med en værdifastsættelse. Certifikatet er altså en vurdering af diamantens ægthed og kvalitet. Selve certifikatet tager udgangspunkt i de fire C’er. De fire faktorer indeholder en analyse af diamantens klarhedsgrad, farvegrad, carat og slibeform. Du kan blive meget klogere på de fire C’er på vores hjemmeside.

Når du erhverver dig en diamant, er et diamantcertifikat yderst vigtigt, da det udgør en afgørende sikkerhed og beskyttelse i handlen. Certifikatet har altså til formål, at sikre dig mod snyderi. Det er dog ikke ligegyldigt hvilket certifikat, der følger med din diamant. Diamantcertifikat kan være udstedet af anerkendte internationer institutter, herunder: GIA, Gemological Institute of America, DGI, Diamond Gemological Institute, og IGI, International Gemological Institut. GIA er kendt som det mest kritiske instituttet, hvilket betyder, at et certifikat udstedt fra dette institut er dyrere end DGI og IGI. 

ToftJessen anbefaler, at man altid sikrer sig at få et certifikat med til sin diamant - uanset størrelse. Derfor følger der altid et certifikat med, når du erhverver dig en diamant hos os. For mange forhandlere i diamantbranchen er det dog en vurderingssag, hvornår en diamant bør have et certifikat. Generelt menes der, at diamanter med en carat på større end 0,40 – 0,50 bør være med certifikat. Hos ToftJessen følger der altid et internationalt certifikat med på diamanter over 0.50 carat. Dog er det også muligt at få et internationalt certifikat på diamanter under 0,50 carat, efter aftaler med ToftJessen.

Konfliktfrie diamanter:

Konfliktdiamanter, også kaldt bloddiamanter, har fået tildelt deres navn, grundet at disse diamanter anvendes til finansieringen af krig, herunder også borgerkrige og andre voldelige demonstrationer. Konfliktdiamanter forbindes primært med de afrikanske lande, hvor de er blevet brugt til at finansiere grupper og konflikter. Diamantbranchen indførte i Maj 2000 den såkaldte Kimberley-proces. Denne har til formål, at forhindre og fjerne de såkaldte konfliktdiamanter fra markedet. Kimberley-processen indebærer derfor en metode, der kontrollerer strømmen af rådiamanter til færdigslebne. Processen foretages af landene, som udvinder diamanter samt diamantbranchen. Det siges at 99,8% af alle diamanter gennemgår Kimberley-processen. Kimberly-processen menes at være det femte C, som anvendes til at vurdere diamantens kvalitet. Hos ToftJessen sætter vi en ære i kun at forhandle konfliktfrie diamanter, med henblik på at tilbyde den bedste kvalitet af de reneste diamanter.