Grønne diamanter

20/04/2020

Den grønne farve opstår ved tilstedeværelsen af radioaktivt materiale, herunder uran eller thorium. Disse materialer påvirker diamantens krystalgitter, og skaber den grønne farve. Diamanter kan også tilegne sig den grønne farve gennem tilstedeværelsen af nitrogen, brint eller nikkelatomer, som laver strukturelle defekter i diamantens krystalgitter. Diamanter med en ensartet grøn farve er yderst sjældne, og derfor meget værdifulde.   

Den grønne farve har ofte en grå eller brun undertone, hvor selve den grønne farve fremstår gullig. Det ses derudover også i mange tilfælde, at den grønne diamant ikke er grøn hele vejen igennem diamanten, men at den grønne farve ofte blot forekommer på overfladen af diamanten.

En af verdens mest sjældne diamanter kaldes for ”Den Grønne Dresden”. Diamanten er en helt unik og intens naturligt farvet grøn diamant, og menes at stamme fra Kollurminen i Indien.  Diamantens sjældenhed skyldes dens yderst smukke æblegrønne farve. Den vejer hele 41 carat, og blev opbevaret under 2. verdenskrig i Tyskland, Dresden. Efter krigen blev diamaten opbevaret i Moskva, Rusland, men blev senere bragt tilbage til dens oprindelige hjem i Dresden i 1958. Diamanten siges, at daterer helt tilbage til år 1722, hvor dens ejer var Polens Konge, August den 3. Efter kongens død blev diamanten inkorporeret i en hatteudsmykning, som hvilken den i dag stadig fremstår som.

 

Har du spørgsmål eller forespørgsler i forhold til de farvede diamanter eller andre ædelsten, så tag endelig kontakt til os. Er du på udkig efter smykker, kan du se vores udvalg af tennisarmbånd, vielsesringe og forlovelsesringe her.

De bedste hilsner
ToftJessen