Introduktion til investeringsdiamanter

10/12/2018

Langt de fleste diamanter bliver opkøbt til et smykkeformål, men diamanter er ikke kun smukke at se på, de er faktisk også en yderst fornuftig investering - en investering, der både giver et stabilt og ofte højt afkast, samt en lav risiko.

Der er flere ting, der gør diamanter til en fornuftig investering. Blandt andet kan det nævnes, at der, modsat investering i aktier, obligationer og ejendomsinvestering, er tale om en historisk stabilitet. De sidste 10-20 år er diamanter steget kontinuerligt med et fast og sammenligneligt afkast indenfor de forskellige investeringskategorier hvert år.

Et godt råd inden du investere i diamanter er, at sætte sig ind i de 4 C’er, som diamanterne bliver vurderet ud fra: Carat, Colour, Cut og Clarity.

Man opdeler investeringsdiamanter i tre kategorier:

  1. Farvede diamanter
  2. Farveløse diamanter
  3. “Bead&Butter” diamanter

1. De farvede diamanter er en knap ressource, hvilket gør dem ekstremt dyre. Nye forekomster af de farvede diamanter bliver markant mindre, og af den grund bliver priserne konstant presset. Det kræver stor kapital, at investere i disse diamanter, men for de heldige og dygtige investorer, der har opkøbt fancy farvede diamanter til deres porteføljer, har investeringen været yderst lukrativ.

2. De farveløse diamanter dækker over diamanter i høj kvalitet, herunder fejlfrie og helt hvide. Disse diamanter er yderst sjældne, hvilket har givet et højt og stabilt afkast igennem de sidste 30 år.

3. Diamanter indenfor “Bread&Butter” kategorien, er yderst attraktive som smykkediamanter. Kvaliteten er ikke på niveau med de helt farveløse diamanter, men er dog stadig af høj kvalitet og sælges i store mængder til forlovelser, bryllupper og større gaver, hvilket også er med til at øge efterspørgslen

    

Modsat de traditionelle investeringer (e.g. aktier og obligationer), så er en diamant en fysisk vare, som du selv har kontrol over. Du kan vælge at have den liggende i en bankboks, siddende i et smykke, eller noget helt tredje. Derudover fylder den ikke meget, men kan besidde en værdi på mange millioner kroner - en værdi som oftest er den samme i hele verden! Et andet argument for, at diamanter kan karakteriseres som en sikker investering er, at diamanter er universets hårdeste naturlige materiale, og dermed aldrig forgår, hvilket siges bedst med udtrykket “diamonds are forever”.

Går du på nuværende tidspunkt og overvejer at investere i en diamant, så er det et godt tidspunkt at gøre det på. Det forudsiges, at 2019 bliver året, hvor der opstår et ‘gap’ mellem udbud og efterspørgsel, da verdens minedrift vil blive nedjusteret. Hermed vil udbuddet af investeringsdiamanter falde, mens efterspørgslen fortsat vil stige. Dette vil sandsynligvis medføre, at investeringsdiamanterne stadig vil opleve en god værdiforøgelse i de kommende år.

ToftJessen samarbejder direkte med miner og sliberier i Afrika og kan derfor tilbyde konkurrencedygtige priser på både farvede og farveløse diamanter, og vi kan derfor skabe betingelserne for en realistisk investering med stort potentiale for vores kunder. Skulle investering i diamanter have interesse, anbefaler vi et mere dybdegående møde enten via telefon eller personligtKontakt os for mere information.

 

De bedste hilsner
ToftJessen