Pink diamanter

20/04/2020

De pink diamanter er anerkendte over hele verden som de mest smukke og sjældne ædelsten. Diamanterne er yderst sjældne og blot 0,02% af den årlige diamantproduktion består af pink diamanter. Argyle Pink Diamonds Tender, et af verdens mest eksklusive auktionshuse, håndplukker hvert år omkring 40-60 pink og røde diamanter som sættes på auktion. Disse diamanter forhandles til flere millioner kroner. Diamantens pink farve vurderes på farvens intensitet, og ikke klarhed som ved hvide diamanter. Farverne findes fra helt sart rødmende til en intenst pink.

Opdagelsen af pink diamanter skete da en geolog tilbage i 1979 tilfældigt fandt en pink diamant omkring Øst Kimberley i Australien. Diamanten var blevet bragt til jordens overflade af en termit, og stedet hvor diamanten blev fundet blev med ét forvandlet til Argyle Minen, som nu er centrum for 90% af verdensproduktionen af pink diamanter. Denne mine lukker ved udgangen af 2021, hvilket giver stor signifikant til at betvivle udbuddet af sjældne pink diamanter i fremtiden. Der er i de seneste 25 år ikke fundet nye miner, hvor pink diamanter kan udvindes, og derfor er det fortsat den samme mine, der gennem de sidste 35 år har leveret langt største delen af diamanterne. Der menes blot at være 150 stk. pink diamanter af særlig høj kvalitet tilbage i Argyle minen. Det faldende udbrud af pink diamanter betyder, at prisen på disse sandsynligvis vil stige med tiden, og dermed kan det være fordelagtigt at investere i de pink diamanter nu - inden priserne stiger.

Pink diamanter fik for alvor opmærksomhed da Ben Affleck, amerikansk skuespiller, friede til Jennifer Lopez, sanger, med en pink diamantring, hvilket satte gang i efterspørgslen og medvirkede til prisstigninger på pink diamanter. Verdens dyreste diamant er en pink diamant, ”Pink Star”, til en værdi af 491 millioner danske kroner. Diamanten er 59,60 carat, og dens farves kaldes for Fancy Vivid Pink. Den blev i 2017 solgt på en auktion i Hong Kong til Chow Tai Fook Enterprises, som er et privatejet konglomerat.

 

Har du spørgsmål eller forespørgsler i forhold til de farvede diamanter eller andre ædelsten, så tag endelig kontakt til os. Er du på udkig efter smykker, kan du se vores udvalg af tennisarmbåndvielsesringe og forlovelsesringe her.

De bedste hilsner
ToftJessen