Guide: Vælg den rette nuance på dit smykke

08/10/2018

 Guld, hvidguld eller måske noget helt tredje…

Når du står og skal vælge dit næste smykke eller måske endda vælge et smykke for en anden, så er der nogle simple guidelines, som kan hjælpe dig til at vælge den nuance, der passer bedst til lige netop den person, der skal bære smykket. Et smykke er nemlig en accessory til det overordnede look og derfor skal det helst stemme overens med resten.

Du er formentlig fuldt bevidst om, hvilke farver der passer bedst til dig. Dette kan i mange tilfælde hænge sammen med din hud- og hårfarve. Men hvordan ved du så, hvorvidt du har en varm eller kold hudtone - eller hvilken kulør personen, som skal modtage smykket, har?

Foretrækker du en offwhite og de brune nuancer, så har du med stor sandsynlighed en varm hudtone. Det klæder den varme hudtone bedst at blive sat i sammenhæng med jordfarver såsom orange, råhvid, solgul, brun, stærk grøn samt den smukke røde efterårsfarve. Hvis din hudtone er varm, så er det nuancer såsom almindelig guld, rosaguld eller kobber, der vil klæde dig bedst. 

Hvis du derimod foretrækker at iklæde dig klare farver, såsom kridhvid og kulsort, så har du med stor sandsynlighed en kold hudtone. Den kolde hudtone fungerer bedst, når den sættes sammen med nuancer, som minder om vand, hav og himlen, såsom kongeblå, grå, navy og lignende. Har du en kold hudtone, så bør du gå efter hvidguld, platin eller sølv, når du skal vælge et smykke. 

På billederne ses eksempler på sammensætningen af kolde nuancer og hvidguld, samt varme nuancer og almindeligt guld. Alle smykkerne har dermed en høj kvalitet, da materialet er i  14 karat guld. Hvidguld fremstår dog i en lysegrå nuance, da guldet er blevet legeret med en større mængde af sølv eller palladium. Hvis man derfor hælder mest til de kolde farver, men ønsker den høje kvalitet som fås i guld, så er hvidguld et ideelt valg.

Ønsker du mere viden inden dit valg af guld, hvidguld, rosaguld eller platin, så har vi samlet mere information under fanen VIDEN OM. Her kan du også blive klogere på mange andre ting omhandlende smykker og diamanter.

 

De bedste hilsner

ToftJessen